Většina z vás zcela jistě vlastní chytrý telefon. A pokud ne, minimálně část z vás zbývajících si objednala nový telefon k Vánocům. Jistě, kdo jej nemá a nikdy neměl, se bez něj může obejít, ale pro nás, aktivní uživatelky, se nabízí široká škála aplikací, které nám mohou zpříjemnit i usnadnit život. Představím vám vlastní repertoár aplikací.


Všechno o fotkách
Jeden z hlavních důvodů, proč jsem po mnoha letech upustila od své oblíbené Nokie C3, byl chtíč sdílet zvěčněné momenty ze svého života. Po týdnech dilematu, který telefon se pro mě hodí nejvíce, jsem ponechala právo veta rodičům a dostala jsem Sony Xperii Z3. Nekvalitní foťák sebelepší aplikace nezachrání, ale sebelepší fotku lze stále ještě něčím doladit. Instagram a základní vnitřní software pro úpravu fotek předčí šikovná aplikace VSCO. Ta v podstatě slouží k přidání jemných zamlžených fotofiltrů, které dodávají fotkám zcela nový rozměr a atmosféru. Aplikace nabízí ke stažení řadu dalších filtrů, z nichž jsou placené jen některé. Ale i tak se bez nich dá obejít,  většinou se dá vybrat ze základních filtrů. VSCO nabízí klasické sdílení fotografií na sociální sítě, ale také lze fotografie přidávat na veřejnou VSCO zeď, kde lze čerpat inspiraci i od ostatních uživatelů. 

Dalším fotografickým vylepšovákem je aplikace Selfie 360. Její podstatou je nafocení animovaného (nejen) selfie, které se zpravidla otáčí kolem své osy. S trochou představivosti lze dosáhnout zajímavějších kreací, které si můžete rovnou poměřovat s ostatními. Chytré je nastavení rychlosti mezi promítáním fotek, to by mohlo být plus pro některé blogerky, které rády dělají jednoduché tutorialy všeho druhu. 

Aplikace Pinterest je mobilní verzí internetové fotografické nástěnky, která je především záchranou pro studentky uměleckých škol. Nabízí nepřeberné množství fotografií z celého internetu. V aplikaci si můžete tvořit a třídit své vlastní nástěnky podle kategorií a připínat (pin it) na ně svoji inspiraci a zároveň sledovat ostatní pinnery. 

No Crop je jednoduchá aplikace, u které se mi líbí především její minimalistický design. Nejvíce ji uplatňuji při sdílení fotografií na Instagram, kde je požadovaný čtvercový formát. Aplikace No Crop problém s oříznutím jednoduše zajistí a jako bonus ještě nabídne řadu dalších úprav. 






Pomocníci 
Nedávno jsem si stáhla aplikaci Wunderlist. Mám ji zatím krátce, ale neskutečně se mi hodí při organizování svých výdajů, zapisováním úkolů a všeho potřebného, co potřebuji zařídit nebo si pořídit. Tvořím si spoustu seznamů, nastavuji si u jednotlivých složek priority a mohu si u každého seznamu vytvořit osobitý design. To je sice zbytečné, ale pro puntíčkáře ocenitelné. Aplikace nezapomněla na funkci připomínky a sama nabízí několik přednastavených seznamů, mezi které patří třeba filmy ke zhlédnutí. Wunderlist je šikovný pomocníček ve všech oblastech života, kde je dobré mít pořádek. 

 




Wattpad byl a spíš ještě stále je taková aplikace na zkoušku. Původně jsem si chtěla stáhnout aplikaci na čtení přednastavených knih, ale nakonec jsem narazila na takovou veřejnou  knihovnu pisálků. Aplikace zatím není moc známá, ale je přínosná pro blogerky, které se chtějí zviditelňovat i mimo vlastní blog. 





 


Beautylish je taková mobilní kosmetická taštička, nabízí online obchod kosmetiky všeho druhu za relativně přijatelné ceny. Objednat si můžete přímo v aplikaci, poštovné z Ameriky stojí 5 dolarů a v případné nespokojenosti se dá zboží budto do 30 dnů vrátit nebo si zažádat o vrácení peněz. Aplikace ale nabízí mnohe více, je to taková sociální kosmetická sít, kam si můžete zajít i pro radu od ostatních uživatelek, dělit se o návody a sdílet své looky.










30 Day Challenge aneb známá třicetidenní výzva je konečně v telefonu. Malá nevýhoda je ta, že každá partie, kterou chcete posílit, má vlastní aplikaci, nicméně cviky jsou jednoduché a účinné a také vás upozorní, kdy a na jak dlouho si máte dát přestávku. Pro efektivnější cvičení se dá nastavit čas upozornění a své úspěchy sdílet.


Categories:

One Response so far.

  1. Většinu znám a využívám))
    quietus.blog.cz

Leave a Reply